Att köra för FAIR

På den här sidan hittar du svar på de vanligaste frågorna vi får från våra Åkeriägare och Förare 👇🏼

Flera hundra förare är redan i gång och vi har snart 30,000 kunder har reda laddat  ner appen och registrerat sig.

Vanliga frågor och svar

 • Hur ansluter jag mitt åkeri?

  Förutom de vanliga tillstånden så har vi som krav att alla Åkerier eller Förare är medlemmar i Taxiunionen . Utöver det behöver du också visa upp belastningsutdrag som du beställer från Polisen

  Du kan läsa mer, steg för steg, om hur du ansöker här: https://taxiunionen.carrd.co 

 • Behöver jag vara medlem i Taxiunionen?

  Ja. FAIR startades ur Taxiunionen (som är en ideell förening som vill stärka Åkare och Förares situation). Taxiunionen är delägare i FAIR och för att få lov att köra för FAIR behöver du vara medlem.

  Medlemsskapet kostar 600kr/år för Åkare och 300kr/år för förare. När du är medlem får du också tillgång till en rad olika rabatter och förmåner. Taxiunionen samarbetar bl.a. med Cirkle K, OKQ8, Speedy m.fl.

 • Var visar jag upp mitt belastningsutdrag

  När du blivit medlem i Taxiunionen och fyllt i Åkeri-formuläret och fått hem ditt belastningsutdrag kan du boka tid hos oss för att visa upp ditt oöppnade kuvert.

 • Mitt Åkeri har flera förare. Hur kan dom anmäla sig för att köra för FAIR?

  När ditt åkeri blivit godkänd kan du även bjuda in dina förare. Tänk på att även förarna behöver vara medlemmar i Taxiunionen och visa upp sitt belastningsutdrag . Vill du anmäla förare, kontakta oss på support@fairtaxi.se så hjälper vi dig.

 • Hur ofta gör ni utbetalningar?

  Vi gör utbetalning till Åkerierna två gånger per månad. Avgiften är 12% för medlemmar i Taxiunionen och 10% om man är delägare i Reko Rides AB (som driver FAIR).

 • Hur skiljer sig era priser från Uber och Bolt?

  Till skillnad från Uber och Bolt har vi fasta, förutsägbara priser. Vi utgår från ett jämförelsepris på 199kr där priset är några procent billigare på dagtid och lite dyrare på kvällar. Dessutom har vi natt-taxa mellan 00:00-05:00 som är 25% högre.

  Vi följer alltså inte deras priser utan förlitar oss på våran egen prissättning som är mer jämn, oavsett efterfrågan. Detta tror vi är mer skäligt för föraren och schystare mot kunden.

 • Hur byter jag mitt lösenord

  Om du av någon anledning behöver byta lösenord skickar du ett mail till support@fairtaxi.se, så sätter vi ett nytt åt dig.

 • Kan jag vara aktiv på flera fordonsklasser samtidigt.

  Nej, inte ännu. Men i februari hoppas vi kunna införa den möjligheten. Tills dess kör några av våra förare med två olika telefoner och loggar in med ett konto på varje.

 • Hur gör jag om jag har bytt bil

  Maila registreringsnumret på din nya bil samt ett försäkringsbevis till support@fairtaxi.se så kopplar vi den nya bilen till ditt konto.

 • Kan jag växla mellan olika bilar i appen?

  Nej, än så länge kan man bara ha en bil per konto. I framtiden kommer vi att utöka appen så att man kan välja bil, men tillsvidare rekommenderar vi att man kopplar den bil man kör oftast.

  Om du vill ha ett konto per bil, hör av dig till support@fairtaxi.se så hjälper vi dig.

Så här anmäler du dig

1. Bli medlem i Taxiunionen

Taxiunionen är en ideell förening som arbetar för att förbättra Åkare och Förares situation inom taxibranschen. Gå in på Taxiunionens hemsida för att bli medlem 👇🏼

2. Beställ belastningsutdrag

Gå till polisens hemsida och beställ belastningsutdrag 👇🏼 Detta gör vi för våra kunders trygghet. Se video

3. Fyll i åkeriformuläret

När du blivit medlem i Taxiunionen får du ett automatiskt mail med en länk till formuläret där du laddar upp dokument och uppgifter om ditt åkeri. När du fyllt i formuläret bokar du en tid med oss där du kan visa upp ditt belastningsutdrag

4. Visa upp ditt belastningsutrag

Boka en tid på vårt kontor i Solna där du kan visa upp ditt belastningsutdrag. (om du kör i Göteborg, maila oss så bokar vi tid)