Personuppgiter

 

Introduktion

Vi är glada över att du besöker vår webbplats, använder våra tjänster och tar del av våra erbjudanden. Vi tar skyddet av personuppgifter på allvar och vill att du ska känna dig trygg med våra tjänster. Adressen till vår webbplats är: http://fairtaxi.se.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen eller appen bör du undvika att ladda upp bilder med inbäddade platsdata (EXIF GPS). Besökare på webbplatsen kan ladda ner och extrahera alla platsdata från bilder på webbplatsen.

Cookies

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och din webbplats i cookies. Dessa är till för din bekvämlighet så att du inte behöver fylla i dina uppgifter igen när du lämnar en annan kommentar. Dessa cookies kan vara i ett år.

Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att placera en tillfällig cookie för att avgöra om din webbläsare accepterar cookies. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och raderas när du stänger din webbläsare.

När du loggar in skapar vi också flera cookies för att spara din inloggningsinformation och dina skärmvisningsval. Inloggningscookies varar i två dagar och cookies för skärmalternativ varar i ett år. Om du väljer “Kom ihåg mig” kommer din inloggning att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer inloggningscookies att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel sparas ytterligare en cookie i din webbläsare. Denna cookie innehåller inga personuppgifter utan anger bara post-ID för den artikel som du just har redigerat. Den upphör att gälla efter 1 dag.

Om du inte accepterar användandet av cookies kan du stänga av cookies via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker sätta en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (t.ex. videor, bilder, artiklar etc.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig på exakt samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookies, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med det inbäddade innehållet, inklusive spårning av din interaktion med det inbäddade innehållet om du har ett konto och är inloggad på den webbplatsen.

Hur hanteras dina uppgifter

Vi sparar information som skickas till oss inklusive förarkomplimanger, kundsupportmeddelanden, omdömen och rekommendationer till andra användare. Informationen sparas så länge du har ett konto eller så länge lagen kräver. Informationen behandlas för att kunna förbättra våra tjänster samt för våra andra legitima intressen som säkerhet, trygghet, marknadsföring och support.

Via vår app sparar vi information som upphämtningplats, avlämningsplats, upphämtningstid, namn, telefonnummer, speciella val samt pris när en bokning görs. I det fall resan betalas med kort sparas även information om betaltransaktionen samt bokföringsuppgifter. Denna information genereras varje gång en bokning görs och kan inte väljas bort. Informationen sparas i minst 7 år i enlighet med tex lagar och skattesystem. Informationen behandlas för att kunna tillhanda hålla tjänster du beställer samt som säkerhet, trygghet och förebyggande arbete mot bedrägeri.

För användare som registrerar sig på vår webbplats (om någon) lagrar vi också den personliga information som de tillhandahåller i sin användarprofil. Alla användare kan när som helst se, redigera eller radera sina personuppgifter (de kan dock inte ändra sitt användarnamn). Webbplatsadministratörer kan också se och redigera den informationen.

Vem vi delar dina uppgifter med

Dina personuppgifter är endast tillgängliga för sådana personer hos oss på Reko Rides som behöver ha tillgång till uppgifterna för de syften och för att utföra de tjänster vi erbjuder.

Vi kan komma att lämna ut, dela eller överföra uppgifter med följande utvalda kategorier av mottagare:

      • Leverantörer till Reko Rides:
            • för utförandet av våra åtaganden gentemot dig enligt vårt avtal såsom leverantörer av kundhanterings-, kundservice- och ekonomisystem samt e-post och andra kommunikationsverktyg

            • tillhandahållande och löpande uppdatering av Reko Rides’s webbplats

        • Myndigheter. Vi är skyldiga att, på begäran, enligt lag och myndighetsbeslut lämna ut information om dig till myndigheter. Detta sker typiskt sett till Skatteverket men skulle även kunna vara till polisen i samband med åtgärder mot penningtvätt och terroristfinansiering.

      Dessa externa parter kan antingen vara personuppgiftsbiträden till Reko Rides vilket innebär att de måste följa de instruktioner och villkor för personuppgifterna kring säkerhet och liknande som vi uppställer för dem (leverantörer till Reko Rides). Eller så är de så kallade självständigt personuppgiftsansvariga aktörer (t.ex. myndigheter, och kreditupplysningsföretag) som behandlar dina personuppgifter enligt sina egna rutiner för sin ärendehantering och de dokumentationskrav som gäller för verksamheten. Reko Rides ansvarar för att delning av dina personuppgifter med sådana självständigt personuppgiftsansvariga aktörer för behandling sker i enlighet med dataskyddslagstiftningen.

      Vilka rättigheter du har när det gäller dina uppgifter

      Om du har ett konto på den här webbplatsen eller har lämnat kommentarer kan du begära att få en exporterad fil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter som du har lämnat till oss. Du kan också begära att vi raderar alla personuppgifter som vi har om dig. Detta gäller inte uppgifter som vi är skyldiga att spara av administrativa, rättsliga eller säkerhetsmässiga skäl. Du kan läsa mer om GDPR och dataskyddsförordningen på https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/dataskyddsforordningen—fulltext/